Verkeersagressie en verborgen camera’s – een pleidooi voor bewakingscamera’s in auto’s

Wanneer de meeste mensen denken over de mogelijkheden van bewakingscamera’s in auto’s wat ze het vaakst denken over zijn de voordelen voor de rechtshandhaving te vangen die rijden dronken of betrokken zijn bij een hit and run. Wanneer men denkt over de potentiële voordelen van een breed scala van bewakingscamera systemen, zoals de Corvette Camry L2, de Corvette Camry L4, of zelfs de Hummer H2 of H3, het eerste wat vaakst in je opkomt is het potentieel van het verminderen van het aantal verkeersongevallen of hit and runs die worden verondersteld om de rechtshandhavingsinstanties kosten miljoenen dollars per jaar.

Aangezien deze technologie echter ook oplossingen biedt voor andere potentiële problemen, zoals bijvoorbeeld crew chiefs, is het Corvette-team duidelijk van mening dat deze systemen meer dan genoeg gegevens opleveren om het vanuit het oogpunt van de consument de moeite waard te maken.

De Hummer H2 en H3 zijn al lang berucht om hun rauwe prestaties, op de snelweg deze voertuigen zijn bekend dat schoppen uit meer dan 100 pk, maar deze nieuwste generatie spat tussen de H2 en de H3 lijkt te zijn meer beschaafde. De opgenomen vertraging tussen een bestuurder druk op het gaspedaal en de H3 schijnbaar is aanzienlijk gesneden, waardoor voor een veel soepeler relatie tussen de 2 voorwielen en deUnderground throttle Control Unitvoor meer vergrendelingsdruk.

Wat de rechtshandhaving betreft, heeft het Corvette-team reeds lang een nauwe band gepromoot met bepaalde hooggeplaatste rechtshandhavingsambtenaren, zoals politie- en snelwegpatrouillepersoneel. Het is duidelijk dat deze nauwere relatie niet beperkt blijft tot deze ambtenaren, maar is uitgegroeid tot handshake-evenementen, handdrukken en in beslag genomen voertuigen om de verbeterde relatie tussen de ordehandhavingsgemeenschap en Corvette-eigenaars te tonen.

 

 

Hand Knipoog

Jarenlang was de rechtshandhaving niet in staat om bruikbare videobeelden te verkrijgen van in beslag genomen voertuigen. Nadat de rechtshandhavingsinstanties de videobeelden van de in beslag genomen voertuigen hadden verkregen, moesten zij deze bekijken en aan de hand van aantekeningen vergelijken. Bovendien beschikten niet alle rechtshandhavingsinstanties over de nodige traceerapparatuur om actieve DNA-analyse van in beslag genomen voertuigen mogelijk te maken.

Elektronische transpondersleutels, of EK-sleutels, zoals ze gewoonlijk worden genoemd, kunnen dat binnenkort allemaal veranderen. EK-sleutels, of elektronische sleutelloze voertuigsleutels, zijn een rechtstreekse vervanging van de traditionele sleutel en bieden de wetshandhavingsdiensten de mogelijkheid om van op afstand toegang te krijgen tot uw voertuig, zonder te hoeven wachten tot er een menselijke bestuurder is die zijn eigen veiligheid in gevaar brengt om bijstand te verlenen.

Wetshandhavingsinstanties verwachten een groeiende vraag naar EK-sleutels omdat steeds meer criminelen overstappen op nieuwere, veiligere methoden om hun auto te ontgrendelen. In plaats van de traditionele methode van het gebruik van munten om een autodeur te openen, gebruiken criminelen een verscheidenheid van gereedschappen, zoals een muntautomaat, een warmtepistool en een flairmes, om toegang te krijgen tot uw voertuig. Om voor de hand liggende redenen zijn deze voorwerpen ontworpen om door de 0,60 inch versterkte plastic behuizing van uw sleutel te snijden.

De technologie die samen met een starter op afstand wordt gebruikt, stelt de wetshandhavingsdiensten in staat de digitale gegevens van een voertuig te verkrijgen via een van de 1,3 inch brede scannermodules die verkrijgbaar zijn in ijzerwinkels of via downloadbare software. Wetshandhavingsinstanties merken ook dat het rinkelende geluid dat te horen is als de sleutel wordt geopend of gesloten, en het visuele uiterlijk van de sleutels, een potentiële dief afleidt.

Voor zover een upgrade van de traditionele sleutel, zullen autobezitters vinden de mogelijkheid om op te sporen en gestolen voertuigen terug te vorderen gemakkelijker te gebruiken, sneller, en veiliger. Niet alleen is een start op afstand een garantie dat uw auto zo snel mogelijk wordt afgeleverd, het is waarschijnlijk een van de beste manieren om uw auto tegen diefstal te beschermen. Het verschil tussen de tijd die u hebt bespaard en hebben om uw afstandsbediening te vervangen, is al in de tijd die u hebt bespaard in het hebben van een sleutel minder sleutelhouder in plaats van de traditionele sleutel.

Autobezitters kunnen kiezen uit een breed gamma van beschikbare sleutelschakelaars om hun voertuig te volgen en te beschermen. De verschillende soorten sleutelschakelaars kunnen worden ingedeeld volgens een aantal belangrijke elementen, zoals prijs, materiaal (hybride en roestvrij staal), grootte en stroomverbruik.

De communicatie tussen de sleutel en het voertuig is duidelijk en is een directe interface tussen het voertuig en de sleutel. Wetshandhavingsinstanties zullen dus snel en gemakkelijk toegang hebben tot de locatie van een auto.

De agentschappen van de wetshandhaving vinden dat de sleutel minder afstandsbedieningen en EZ de apparaten van de keyless autoingang nu gemakkelijker beschikbaar dan ooit tevoren zijn. Voor een kleine vergoeding en het voorrecht van het bedienen van een meer veilige vorm van voertuig, zijn sleutel minder afstandsbedieningen en transponders steeds meer en meer populair door mensen van alle rijden leeftijden.