Het belang van SEO Slechte Lycos

De bedrijfsnaam Lycos was NIET de eerste keuze van het publiek, omdat het al een populaire zoekmachine was geweest. De directeuren van het bedrijf, Dr. 239 klopten aan bij een public relations bedrijf en zo werd Lycos geboren.

Voordat de Lycos zoekmachine zelfs maar Lycos heette, was het gewoon de grootste directory van de directory van websites. Het bedrijf hoopte dat de naamsbekendheid van Lycos er uiteindelijk voor zou zorgen dat het de zoekmachine bij uitstek zou worden.

Dat was niet het geval. In die tijd was de naamsbekendheid van het grote publiek zeer gering. Dientengevolge werd Lycos, ondanks het feit dat het groter was dan zowel Ask als Alta Vista, niet zo veel gebruikt als een van de twee vorige motoren. Het bereikte ook niet de eerste plaats.

Wat overbleef van Lycos was passé. In 1996, 75 jaar oud, was Dr. Reubens op zoek naar een systeem dat hem zou vertellen wanneer hij tenminste senior was. Hij ontwierp zelfs een systeem waarmee hij de aankondigingen van verschillende universiteiten en overheidsinstellingen met de snelheid van het licht kon uitzenden. Korte tijd later maakte Dr. Reubens gebruik van de mogelijkheid van het internet om zijn onderzoeksprogramma op het web te zetten. Lycos indexeerde ongeveer 100 sites voor elke grote onderzoeksinspanning. In oktober 2005 stond Lycos in de lijst van meer dan 35 miljoen opzoekingen met pensioen.

Nog meer bewijs voor de waarde van Lycos als bedrijfsinstrument komt van het grote aantal mensen dat rijk en beroemd is geworden door het gebruik van de Lycos zoekmachine. Het aantal mensen dat rijk is geworden door het gebruik van Lycos alleen, stijgt nog steeds.

 

 

Als voorbeeld, Wayne gebied ondernemer, Mark Duplass, die mensen over internet marketing onderwijst, heeft veel van het verkeer naarogs.com gedreven. Hij legt uit: “Ongeveer één keer per maand verstuur ik een e-mailbericht via de online service ask.com. De reacties stromen binnen over de tag die op het punt staat live te gaan. Ik was eigenlijk verbaasd dat ik zo’n grote hoeveelheid verkeer kreeg door toevallig gebruik te maken van de service. “Wayne gebruikt de zoekmachine ook om te promoten dat hij zich aanmeldde voor de Yahoo service. Misschien per toeval was Wayne de eerste persoon die de zoekfaciliteit van AltaVista gebruikte, hetgeen leidde tot de lancering van AltaVista, dat later Yahoo werd.

De zoekmachines zijn er om u de allerbeste resultaten te geven op basis van een specifieke zoekzin. Zij doen dit op basis van een combinatie van actueel gebruik en relevantie. En deze business strategie is niet iets dat zal verdwijnen any time soon.

Zelfs statische HTML-inhoud is niet genoeg om je hoger in de rangschikking te krijgen

Zelfs de beste statische HTML-inhoud kan je site niet hoger doen scoren, behalve in twee zeer specifieke omstandigheden:

1. Een site die geoptimaliseerd is voor een trefwoord/zin die momenteel slecht scoort in de zoekmachines.

of

2. Een site die geoptimaliseerd is voor een trefwoord/phrase die goed scoort, maar die niet-competitieve elementen op de achtergrond heeft die niet direct zichtbaar zijn voor de lezer (misschien een flash bestand?).

Met andere woorden, tenzij je een extreem populaire en succesvolle site hebt (met een geschikt trefwoord/zin), zul je waarschijnlijk geen dramatische veranderingen in je verkeer zien als je site een aantal pagina’s diep in de zoekmachines komt te staan.

Dit is de reden waarom zo veel mensen de fout maken om hun sites te optimaliseren voor meer concurrerende zoekwoorden/zinnen, en zich dan afvragen waarom het verkeer naar hun site niet toeneemt. Elke site die een aantal pagina’s hoog scoort in de zoekmachines concurreert met minstens twintig anderen voor de aandacht van de lezer. Het is twijfelachtig dat een enkele pagina van uw site zoveel bezoekers zal krijgen als uw homepage, omdat er waarschijnlijk nog twintig andere pagina’s zijn die even goed geoptimaliseerd zijn.

De zoekmachines proberen in hun rangschikking echt menselijk gedrag te weerspiegelen. Met andere woorden, mensen hebben de neiging om meer dan eens te kijken naar links naar een site die bovenaan de zoekresultaten staat, en vragen zich later af of ze snel bovenaan de resultatenpagina’s kunnen komen. Als je een link hebt naar een site die bovenaan de zoekresultaten staat, krijg je op zijn minst een paar minuten verkeer per uur of per dag omdat de link wordt “gespiderd” door de zoekmachines. Je zal niet veel krijgen omdat zoekmachines nooit gespiderd worden… maar je zal een redelijke hoeveelheid krijgen eens je een goede ranking hebt.

Dus hoe weet u hoeveel mensen er zoeken naar uw zoekwoorden? Er zijn verschillende manieren om dit uit te zoeken, en elk van hen is de beste. De keyword selector tool van Overture is een uitstekende gratis tool om mee te beginnen.